Waarom Self Publishing of Eigen Beheer?

Uitgeven kan op verschillende manieren. Iedere auteur kiest een manier die bij hem of haar past. Wil je snelheid, ben je eigenwijs of heb je al ervaring in de branche dan kan Self Publishing of Eigen Beheer een prima manier zijn om via deze wijze je boek uit te geven.

Wat je in de uitgeefbranche ziet is dat de termen Self Publishing en Eigen Beheer naast elkaar worden gebruikt. In wezen gaat het om de invulling die gegeven wordt aan de vertaling ervan. “Zelf je boek uitgeven”. Voor het gemak hanteer ik vandaag alleen de term Self Publishing.

Jarenlang hebben we duizenden auteurs hun droom zien waarmaken. Hun verhalen gepubliceerd tot een professioneel boek. Het mooie aan dit werk is dat we vele auteurs spreken en begeleiden. Ieder vertelt een eigen verhaal, heeft een andere wens of einddoel. De één hoopt met het boek een groot publiek te trekken. En de ander wil graag een nalatenschap voor de directe mensen in zijn of haar omgeving.

Wat zijn de voordelen van Self Publishing?

  • Laptopspeed
    Je manuscript aanbieden bij een traditionele uitgeverij is niet moeilijk. De kans dat ze hem accepteren is wel heel lastig. Maar 10% van de aangeboden manuscripten redt het tot een boek. De cyclus van het zelf uitgeven is veel korter. Via je eigen computer en met de snelheid van het internet ligt jouw boek zo bij de drukker.
  • Lange Levensduur
    In de wereld van de grote bekende uitgeverijen krijgt je boek aandacht alleen als het goed verkoopt. Een boek met een kleine oplage heeft geen overlevingskans. Waneer jij je boek zelf publiceert blijft deze beschikbaar zolang je maar wilt. En kan op elk gewenst moment weer worden bijgedrukt.
  • JIJ hebt de regie
    Bij het uitgeven van je boek via Self-publishing bepaal jij wat er gebeurt. Denk hierbij aan de vormgeving van je cover, tekstopmaak, welke promotieactiviteiten e.d. Van het begin tot het eind maak je zelf je boek en hoef je geen concessies te doen.

Uren, avonden misschien wel nachten heb je geschreven aan je manuscript. Waarom laat je hem in de kast liggen of ligt het geduldig te wachten in een mapje op je computer? Met Self Publishing of Eigen Beheer onder begeleiding van SchrijversHuis of volledig zelfstandig helpen we je jouw geschreven woord om te toveren tot een echt boek. Hoe gaaf is dat?