In een hol onder de grond woonde een hobbit… Deze woorden schreef schrijver J.R.R. Tolkien in 1928 op het onbeschreven eindexamenblad van een van zijn studenten. In 1954 publiceerde hij zijn eerste boek. En nu, ruim 60  jaar later is zijn trilogie het meest succesvolle in zijn genre. Het fantasieverhaal over een hobbit.

Amazon is een van de grootse internetwinkels ter wereld  je kunt er terecht voor de aanschaf van kattenbrokken of het kopen van  een doodskist. Je kunt het zo gek niet bedenken of Amazon verkoopt het.

Wat hebben schrijver Tolkien en Amazon nu met elkaar gemeen? 
Ze zijn beiden “in de ban van de ring”. Amazon.com heeft recentelijk de wereldwijde rechten verworven om aan de hand van al Tolkiens boeken én  de verfilmingen hiervan door  Peter Jackson een nieuwe televisieserie te maken. De verwachtingen zijn hoog. Amazon wil meerdere seizoen van de serie maken. De verhaallijn  speelt zich  af voor de gebeurtenissen van de trilogie van In de ban van de ring. Het is alleen nog niet duidelijk of de serie start bij het verhaal van  De Hobbit, of juist nog voor deze episode. Ook de verhalen De Silmarillion, De Kinderen van Hurin, Beren en Lúthien en zelfs De Avonturen van Tom Bombadil geven Amazon genoeg materiaal om deze nieuwe serie inhoud te geven.  

Of de serie succesvol wordt?  Dat moet nog blijken. Amazon biedt het (in eerste instantie) alleen aan via Amazon Prime, de Netflix-kloon van het bedrijf. Niet getreurd voor de Nederlandse fans, deze streamingdienst zal binnenkort ook in Nederland wordt gelanceerd.

Bron: www.boekennieuws.nl