Met Printing on Demand is een wijziging van je tekst op elk moment mogelijk.

Oeps een typefoutje?

Wie heeft hem tegenwoordig niet bovenaan zijn to-do lijstje staan? Ik hoor het ze zeggen, de gastspreker tijdens die leuke workshop van laatst, mijn collega die tijdens haar leven de nodige zware periodes heeft gekend, die bekende YouTuber of trendwatcher die ik volg op internet. Ieder met eigen motiverende redenen om hun ervaringen, belevenissen of expertise om te zetten in woorden en zinnen. Ze willen een boek schrijven!

De meeste van deze mensen hebben wellicht een grote achterban waardoor ze heel wat exemplaren kunnen laten drukken. Realiteit is dat dit voor de meest auteurs niet is weggelegd. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor soort boek je hebt geschreven, hoeveel exemplaren je wilt laten drukken of je nu bekent bent of niet. Eén exemplaar, honderd exemplaren of duizend? Geen propleem. Met Printing on Demand kun je op elk gewenst moment van jouw manuscript een professioneel boek laten drukken.

Je manuscript is nu klaar om gedrukt te worden. Je hebt alle marketing activiteiten in gezet. Hoe gaaf is het om je achterban een echt boek te kunnen overhandigen met jouw signature erin. Of ga je toch liever voor een e-book?

Boek versus e-book

Harvard Medical School heeft onderzoek gedaan naar het lezen van traditionele boeken versus het lezen via e-books. En verrassend genoeg concludeerde het onderzoek dat het traditionele boek niet weg te denken is. Er kan niet worden gezegd dat de één de ander vervangt. Beide varianten zullen naast elkaar bestaan. Waarbij wel blijkt dat de echte boekenliefhebber het `traditionele` boek de voorkeur geeft. De geur, het gevoel van het aanraken van het papier en de wijze van lezen maakt dat het papieren boek zijn populariteit onder de boekenwormen behoudt. Ook stelde het onderzoek dat het lezen van een verhaal uit een papieren boek, gek genoeg, beter blijft hangen dan een e-book. Dit zou te maken hebben met het zien en voelen hoever je in een boek bent. Printing on Demand heeft meerdere voordelen? 

Eerst een proefdruk bestellen

Voordat je definitief opdracht geeft tot het drukken van je boek kan ik me voorstellen dat je eerst een exemplaar wilt inzien. Je ben trots op het resultaat en dat wil je voelen, kunnen zien en wellicht wel ruiken. Met Printing on Demand kun je één exemplaar van je boek bestellen. Indien nodig kun je nog een aantal aanpassingen maken en opnieuw een sample bestellen! 

Je boek wordt per bestelling gedrukt

Wanneer jouw boek klaar is, is het onmogelijk om te weten hoeveel exemplaren je gaat verkopen. Dat is nou zo fijn aan Printing on Demand. Het maakt namelijk niet uit. Of je nu één of duizend exemplaren verkoopt, met Printing on Demand wordt je boek pas gedrukt als deze in de boekwinkel of online boekshop wordt besteld. 

Opslagruimte

Dit is gedoe, kostbaar en dus verleden tijd.

Je kunt je cover of de inhoud op elk gewenst moment wijzigen

Natuurlijk besteed je veel tijd aan het bewerken van je meesterwerk, maar soms overzie je een typefout of een grammaticafout. Met Printing on Demand kun je de cover of de inhoud van je boek op elk gewenst moment wijzigen en blijf je niet achter met een stapel verkeerd gedrukte boeken. 

Efficiënte manier van uitgeven

De meeste startende auteurs hebben niet een pot met goud klaar staan om hun boek zonder enige financiële zorg uit te geven. Het is daarom belangrijk om je geld zorgvuldig te besteden. Met Printing on Demand hoef je niet een hele bestelling voor te financieren. De besteller betaalt zelf zijn boek. Jij ontvangt je royalty’s per verkocht boek. 

Printing on demand is duurzaam!

Omdat Printing on Demand werkt vanuit het principe afdrukken op bestelling draag je bij aan het behoud van het milieu. Er wordt geen papier en CO2-uitstoot verspild aan boeken die liggen te verstoffen in een magazijn of op een boekenplank.

Printing on Demand is een drukvorm die voor iedere auteur prima is toe te passen. Passend in de tijdsgeest van nu. Een snel veranderende wereld met nieuwe technieken, meer milieubewust en een toename van auteurs. Printing On Demand hoort daarbij!