Kinderboekenweekgeschenk 2018

Dit jaar schreef Janneke Schotveld het boekje Kattensoep als geschenk in de Kinderboekenweek, in 2018 krijgt Jozua Douglas de eer. Volgend jaar van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober vindt de 64ste Kinderboekenweek plaats. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland.

Jozua Douglas heeft meerdere kinderboeken geschreven. Bekende titels zijn De verschrikkelijke badmeester, de serie Costa Banana, De vreselijke tweeling, De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Oorspronkelijk is Jozua Douglas zijn schrijfcarrière gestart met het schrijven van poëzie. Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 kwam zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten uit.

Het gekozen thema voor de Kinderboekenweek 2018 is ‘Vriendschap’ en het bijbehorende motto is ‘Kom erbij!’.

Het CPNB (marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld) geeft aan dat vriendschap diep verankerd is in de jeugdliteratuur. BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind.

Bron: kinderboekenweek.nl, boekennieuws.nl