Selecteer een pagina

Boek uitgeven in eigen beheer

Het besluit nemen om een boek uit te geven in eigen beheer, kan heel verstandig zijn. Laten we eens een voorbeeld geven over het boek uitgeven in eigen beheer.

Een diëtiste heeft in de loop der jaren heel veel ervaring opgedaan en heeft bovendien ontdekt dat zij de gave heeft om haar ideeën duidelijk over te brengen. Daarbij is ze ook nog eens een echte keukenprinses; in de keuken kan ze toveren met gezonde gerechten die bovendien heel smakelijk zijn.

Ze begint lezingen te geven. Steeds vaker wordt ze uitgenodigd om haar bijzondere verhaal te komen vertellen aan een groeiend en enthousiast publiek: haar verhaal is altijd duidelijk en haar heerlijke gerechten houden je slank. Ze weet alles van afvallen en aankomen, van het beruchte jojo-effect, van vitaminen en mineralen, ze is een autoriteit geworden en wordt steeds populairder.

Boek laten maken

Nu heeft ze een idee om een boek te maken dat werkelijk anders is dan alles wat er op dit gebied eerder is verschenen.

Ze weet precies hoe ze het moet schrijven en welke illustraties er bij moeten: voornamelijk haarscherpe foto’s van haar zelfgemaakte schotels. Ze gaat schrijven over alles wat met eten te maken heeft en geeft tal van voorbeelden uit de praktijk. Als alles af is, weet ze precies hoe haar boek er uit moet gaan zien, van cover tot achterkant!

Voor haar is een boek uitgeven in eigen beheer de perfecte weg om te gaan, want alleen zij weet hoe het moet. Dus vraagt ze een offerte aan en later gaat ze met de uitgever in discussie.

Kortom, ze krijgt nu professionele hulp voor het uitgeven van haar boek in eigen beheer. Ieder z’n vak, toch?
Het boek moet in een bepaalde vorm gegoten worden.

  • een hardcover of softcover cover
  • wat wordt het formaat
  • welke lettertypes zijn ideaal
  • moeten alle illustraties in kleur of zwartwit?
  • Welke vorm van drukken is hier beter, printing on demand of offset?

Dat komt er allemaal bij kijken, als ze besluit om haar boek uit te geven in eigen beheer.

Ze houdt zelf de touwtjes strak in handen, maar zonder de professionele inbreng van de uitgever gaat het niet?

  • er moet een ISBN komen
  • het boek moet overal worden aangemeld en verkrijgbaar zijn

Het boek is klaar

Ze heeft doorgezet en haar boek is gerealiseerd. Ze heeft het voor elkaar gekregen om een boek uit te geven in eigen beheer en nu ligt er altijd een stapel boeken klaar als ze ergens in het land een lezing geeft.

Na afloop van de lezing krijgt haar geïnteresseerde publiek de kans haar boek in te kijken en… te kopen! Dat levert na verloop van tijd steeds weer een leuk extra op.

En dus weet ze al hoe ze het gaat aanpakken met het vervolg op dit succesvolle boek: ze kiest opnieuw voor uitgeven in eigen beheer en blijft zo altijd de baas over haar eigen werk!

Kortom, voor heel veel mensen is een boek uitgeven in eigen beheer ideaal!

Zelf uitgeven van je boek

Uitgeven in Eigen Beheer