Selecteer een pagina

Boek gratis uitgeven

Dit betekent, dat een uitgever bereid is je boek op de markt te brengen zonder dat het je iets kost. Een boek gratis uitgeven is iets wat pas na lang overleg van een uitgever en zijn redacteuren zal plaatsvinden. Een manuscript wordt beoordeeld en positief bevonden. Het is een goed boek, het heeft zeker mogelijkheden. “Maar,” vraagt iemand zich meteen af, “zal het iedereen – zowel de auteur als de uitgeverij – winst gaan opleveren?

Zelf je boek uitgeven

Grote uitgevers, die zich wel wat kunnen permitteren, nemen nog wel eens een gok. Zij hebben de mogelijkheden om een boek gratis uit te geven. Maar eerlijk is eerlijk: er gaan de laatste jaren nogal wat uitgeverijen failliet en dat heeft alles te maken met de hoge kosten die zij hebben gemaakt voor het op de markt brengen van boeken die achteraf niet goed bleken te verkopen.

Een boek gratis uitgeven is zo langzamerhand een exclusieve aangelegenheid aan het worden. Daarom schuiven tijdens vergaderingen in de kantoren van de grote uitgevers behalve de redacteuren ook de vertegenwoordigers aan. De vertegenwoordigers zijn constant op pad en proberen de boeken van de uitgever in de boekhandel te krijgen. Zij kennen het klappen van de zweep en vragen zich meteen af: “Ben ik in staat dit boek aan de man te brengen?”

Schrijver met een naam

Een gratis boek uitgeven is in feite altijd een gok – behalve als het om het werk van een gevestigde schrijver gaat. En dan komt, heel terecht, de opmerking van elke beginnende auteur: “Hoe kan ik ooit een schrijver van naam worden, als geen enkele uitgever mijn werk aanneemt?”

Uitgeven in eigen beheer is de enige oplossing

Vandaar dat gratis uitgeven in zulke gevallen geen optie is. Een boek gratis uitgeven is niet voor iedereen weggelegd. SchrijversHuis begrijpt dat en probeert daarom de kosten zo laag mogelijk te houden om toch voor heel veel auteurs de mogelijkheid te creëren om hun werk op de markt te brengen. Een echt boek, met een mooie cover, een ISBN nummer, aansluiting bij Centraal Boekhuis zodat het overal besteld kan worden, vermeldingen op alle sites van de grote internetaanbieders die boeken verkopen.

Als uitgever en auteur goed samenwerken en als het boek sowieso mogelijkheden heeft, kan het verhaal… een succesverhaal worden

SchrijversHuis maakt jouw boek werkelijkheid. Uitgeven van je boek in Eigen Beheer betekent totale vrijheid in hoe jij je boek wilt hebben. Je hebt veel mogelijkheden voor de vormgeving, het drukwerk en de afwerking van je boek. SchrijversHuis neemt alle zorgen uit handen. Via onze Rekentool kun je precies berekenen wat jouw boek gaat kosten en bepaal jijzelf de verkoopprijs.

Wil je jouw boek aangemeld hebben bij alle boekwinkels in Nederland en België? Aanmelding bij Centraal Boekhuis en bol.com is dan de juiste optie. En wij regelen dit geheel gratis voor je.

Zelf uitgeven van je boek